item6 item6a item6a1a

 

Maak kennis met de gastronomische kwaliteiten van deze regio en probeer eens wat beroemde streekgerechten, zoals ‘Falette’, met kool gevulde kalfsborst, of ‘Aligot’, puree van aardappelen gemengd met kaas en crème fraîche. Tot de specialiteiten van de streek behoren ook: gezouten ham, (droge) worst, salami, terrines, paté, honing, confiture, olijfolie, hazelnootolie (van de Huilerie in Blot l'Eglise), vlees van het beroemde Charolais rund en verse forel uit de Sioule. Eetgelegenheden zijn er te over in de Combrailles, van zeer eenvoudig tot gastronomisch. Met een compleet menu van 12 euro zijn sommige restaurants bovendien erg vriendelijk voor de portemonnee.

Rond Saint-Pourçain-sur-Sioule liggen de oudste wijngaarden van Frankrijk. Zeer het proeven waard zijn de Châteaugay, Madargues en Boudes of Corent. Combineer een goed glas wijn bij voorkeur met een van de vele kazen die in deze regio worden gemaakt, zoals Fourme d’Ambert, St-Nectaire, Salers, Cantal of Bleu d’Auvergne.

Weer en klimaat in de Auvergne
Het klimaat in de Auvergne is gematigd. De ligging landinwaarts beperkt de invloed van de zee. Het regent er iets meer dan gemiddeld en ook in de zomermaanden valt er weleens een buitje, maar dit deel van Frankrijk heeft heerlijke temperaturen. In juni, juli en augustus gemiddeld 25°. Deze maanden geven gemiddeld 8 uren zon per dag. Gemiddeld aantal mm neerslag in juli ligt rond de 40 mm.

In de winter kan het behoorlijk vriezen, maar de temperaturen in oktober liggen steeds rond de 16°C, in september zelfs rond de 21°C.

Vooral in de zomermaanden zijn er vele markten, beurzen, dorpsfeesten en brocantes. Kijk voor de activiteiten in de streek tijdens uw verblijf op de sites:
http://www.auvergne-toerisme.nl/-1-3.html en
http://www.toerisme-frankrijk.nl/regio/Auvergne/Bezienswaardigheden

Auvergne – het leven is